Enklere for fiskere å rapportere redskap

Lofotfiske og Lofotfishing henger godt sammen når messen arrangeres nå i slutten av mars. Illustrasjonsfoto: Johan Wildhagen/Norges sjømatråd.
Lofotfiske og Lofotfishing henger godt sammen når messen arrangeres nå i slutten av mars. Illustrasjonsfoto: Johan Wildhagen/Norges sjømatråd.
Tjenesten FiskInfo gir nå fiskere muligheten til å rapportere inn og ut redskap digitalt til Kystvaktsentralen.
Det er mer enn 3 år siden artikkelen ble oppdatert

Funksjonaliteten vil demonstreres på Kystverkets stand under årets messe, LofotFishing, i Kabelvåg. BarentsWatch og andre samarbeidspartnere i prosjektet ønsker at flere tar i bruk disse nye tilskuddene til tjenesten FiskInfo  for å gjøre hverdagen stadig enklere for fiskere.

Viktig arena

Lofotfishing har over flere år vært et viktig samlingspunkt for fiskere, oppdrettere og andre utstillere. Kartløsningen som over 2000 fiskefartøy benytter seg av, får nå nye muligheter til å forbedre sin virksomhet.

Registrerte fiskere i BarentsWatch har i en tid kunnet registrere setting og haling av faststående bruk digitalt på nettsiden. I tillegg har SINTEF sin app og enkelte kartplottere samme funksjonalitet.

- Denne digitale rapporteringen bør gi bedre kvalitet. Feilsituasjoner kan unngås og bedring av rapporteringsgraden gjør at kartene stemmer mer med virkeligheten. Dette gjelder spesielt utrapportering, sier prosjektleder Eivind Rinde i BarentsWatch. 

FiskInfo brukes daglig

For å kunne rapportere til Kystvaktsentralen må brukeren være koblet til et fartøy. Informasjon om fartøyet finnes i et eget panel, og her finner også muligheten for å rapportere redskap.

Ønsket fra BarentsWatch er at flere av brukerne benytter seg av denne digitale måten å registrere setting og haling av faststående bruk. Tilbakemeldingene på tjenesten er så langt svært god, og under fiske er det flere som benytter seg av FiskInfo daglig. Særlig det å se andre sine bruk og følge båter med AIS er populært.