BarentsWatch på Nor-Fishing

Havbunnsinstallasjoner, iskant, faststående bruk og seismikk er de første kartlagene som kan legges inn på båtenes kartplottere.
Havbunnsinstallasjoner, iskant, faststående bruk og seismikk er de første kartlagene som kan legges inn på båtenes kartplottere.
Skal vise løsninger for formidling av data til fiskernes fagsystemer, kartplotterne.
Det er mer enn 3 år siden artikkelen ble oppdatert

I samarbeid med SINTEF og Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) utarbeider BarentsWatch nå en ny tjeneste: Kartlag fra det offentlige rett inn på fiskerens kartplotter. Etater som Meteorologisk institutt, Oljedirektoratet, Fiskeridirektoratet og Kystvakten leverer kartdata, med innhold som faststående bruk, havbunnsinstallasjoner, iskart og seismikk. Data som vil gjøre det lettere å planlegge ferdsel på havet.

Les også: Påfyll til kartplotter

Før tjenesten settes i produksjon, presenterer vi sammen med våre samarbeidspartnere de nye mulighetene for brukere under Nor-Fishing i Trondheim fra 19. - 22. august.

Brukerfokuset har vært på store og middelstore fiskebåter, men alle som bruker kartplottere vil kunne benytte seg av kartene. Denne gratis tjenesten skal nå presenteres på Nor-Fishing, en nasjonal og internasjonal møteplass for fiskerinæringen.  Her presenterer utstillere fartøyteknologi og fangstteknologi, prosesser og tjenester knyttet til fiskerinæringen.

For BarentsWatch er målet med vår deltakelse på Nor-Fishing å komme i dialog med brukerne, samt skaffe ambassadører og fremtidige testpersoner til prosjektet. I tillegg til å få feedback på brukskvalitet og fange opp ønsker for ny funksjonalitet og nye kartlag.

Her er vårt program på stand hos samarbeidspartnerne:

FHF (Stand D-334) - Tirsdag 19. august fra kl. 12.30 til 13.30.

Fiskeridirektoratet (D-301) – Onsdag 20. august fra kl. 10.00 til 12.30.

SINTEF (D-320) – Onsdag 20. august fra kl. 13.00 til 15.00. Workshop FiskInfo – Presentasjon av tjenesten, i tillegg til fremtidige muligheter (havstrøm + kollisjonsvarsling). Utvikler og designer vil være til stede for å svare på spørsmål.

SINTEF (D-320) – Torsdag 21. august fra kl. 10.00 til 12.00.

Dualog (G-701) – Torsdag 21. august fra kl. 13.00 til 14.30. 

Norges Fiskarlag (D-331) – Fredag 22. august fra kl. 10.00 til 12.30.

Hos de forskjellige utstillerne vil folk få prøve ut løsningen til BarentsWatch, og overføre ønskelige kartlag til kartplotter.