Varsler ny maritim strategi

Statsministeren og næringsministeren på besøk ved Kleven Verft i Ulsteinvik. Foto: Statsministerens kontor.
Statsministeren og næringsministeren på besøk ved Kleven Verft i Ulsteinvik. Foto: Statsministerens kontor.

Regjeringen vil se den maritime næringen i en større sammenheng.

Det er mer enn 3 år siden artikkelen ble oppdatert

Strategien ble lagt frem da statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland var på flere bedriftsbesøk på Sunnmøre tirsdag.

- Vi har sterke maritime miljøer i Norge, men vi må sørge for å videreutvikle industrien slik at den fortsetter å hevde seg. For å bidra til fortsatt vekst og konkurransedyktig industri så begynner vi arbeidet med en ny maritim strategi, sa Solberg.

Samspill

- Vi skal se den maritime næringen i en større sammenheng – på mulighetene som ligger i, på og under havet. Her vil samspillet med andre næringer, som offshore og marin sektor, være viktig, sa næringsminister Monica Mæland.

Næringslivet i regionen ble berømmet for evnen til å skape trygge og spennende arbeidsplasser, for den store verdiskapningen, og evnen til å omstille seg og hevde seg i internasjonal konkurranse.

Vil lære

- Næringsministeren og jeg har kommet hit for å lytte til og lære av hva som er suksesskriteriene for industrien her på Sunnmøre, heter det i en pressemelding fra Statsministerens kontor

I tillegg til å hente lærdom herfra, som kan være til nytte for andre regioner, ønsker regjerningen å høre hva som er utfordringer for industrien.

- Vi har mange og gode muligheter for verdiskaping langs kysten, både innen fiskeri og marine ressurser, og den maritime industrien som verftene, offshore- og skipsteknologibransjen. Vi må dyrke og videreutvikle mulighetene fordi det skaper arbeidsplasser og bygger sterke lokalsamfunn, sa Solberg.