Personvern og informasjonskapsler

Som de fleste andre nettsteder benytter også BarentsWatch seg av informasjonskapsler (cookies). Dette er små informasjonsfiler som blir liggende igjen på datamaskinen din for at tjenestene hos oss skal virke best mulig. Disse kan blant annet brukes til å lagre innloggingsdetaljer, huske innstillinger eller til å registrere hvor nettbrukeren klikker seg rundt på portalen. Opplysningene gir en samlet statistikk som blant annet viser de mest populære sidene og hvilken informasjon brukere søker. Statistikken er et viktig redskap for oss til å forbedre våre tjenester ut til brukeren.

Nettlesere er gjerne stilt inn slik at de automatisk aksepterer informasjonskapsler. Dersom du ikke aksepterer at vi benytter oss av informasjonskapsler, kan du endre innstillingene i nettleseren. Bruk nettvett.no til å finne ut hvordan du avviser informasjonskapsler i nettleseren din. 

Noe forenklet sagt er det disse informasjonskapslene som benyttes:

  • Status på innlogging og hvilken informasjon du skal ha tilgang til
  • Sammensetning av kart og andre valg du gjør før disse lagres
  • Google Analytics for innsamling informasjon om bruken av sidene

Vi har også en detaljert oversikt over de enkelte informasjonskapslene som er i bruk.

Brukerdata og personopplysninger

Ved å registrere deg i portalen samtykker du til at din e-postadresse behandles for abonnementer og tilgang.

E-post er en personopplysning i henhold til personopplysningsloven.  Kystverket ved BarentsWatch er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger etter loven.  BarentsWatch har adresse Sjølundvegen 7, 9016 Tromsø. 

Som den registrerte har du rett til innsyn i hvilke personopplysninger om deg som behandles eller få rettet eller slettet de opplysningene som er lagret.  Opplysningene skal behandles så lenge du ønsker å få varsler og tilgang til våre tjenester.

Samtykket kan når som helst trekkes tilbake ved å kontakte oss på post@barentswatch.no.  I så fall slettes også din bruker.

Informasjon om registrerte brukere og abonnenter deles ikke med tredjepart.

  • Publisert: 01. april 2014
  • Sist endret: 06. august 2014