Siste nytt fra partnere

BarentsWatch samler inn nyheter fra våre partnerne om hav og kyst via deres RSS feeder 90 dager tilbake. Vi filtrerer litt for de etatene som har et større arbeidsområde enn hav og kyst.

Du kan abonnere på disse nyhetene via RSS.

Avslutning av første del av makrelltoktet

Toktdagbok: Nå går de to båtene «Vendla» og «Kings Bay» inn til Stokmarknes og avslutter første del av makrelltoktet 21. juli. Den siste uken har «Kings Bay» dekket området fra Norskekysten og ut mot internasjonalt område, mens «Vendla» har vært i internasjonalt farvann og inn i islandsk sone. 

21. juli 2017, Havforskningsinstituttet

Ny frist for å melde inn produksjonsområde

Nærings- og fiskeridepartementet utvider fristen for å melde inn hvilket produksjonsområde en oppdrettstillatelse skal innplasseres i. Den nye fristen er 15. august 2017.

20. juli 2017, Fiskeridirektoratet

NorSat-1 og 2 har foldet ut antennene

Tirsdag var nok en viktig milepæl for de nye norske satellittene NorSat-1 og 2. Langmuir probene på NorSat-1 ble foldet ut. Det ble også AIS-antennen og VDES-antennen på NorSat-2. 

20. juli 2017, Norsk Romsenter

Ny frist for å melde inn produksjonsområde

Nærings- og fiskeridepartementet utvider fristen for å melde inn hvilket produksjonsområde en oppdrettstillatelse skal innplasseres i. Den nye fristen er 15. august 2017.

20. juli 2017, Nærings- og fiskeridepartementet

Mistanke om fiskesykdommen ILA i stamfiskeanlegg i Hemne kommune i Sør-Trøndelag

Det er mistanke om infeksiøs lakseanemi (ILA) på lokalitet 24096 Vestseøra i Hemne kommune, Sør-Trøndelag. Lokaliteten drives av AquaGen AS.

19. juli 2017, Mattilsynet

Pålegg om overvåkning og uttak av rømt fisk i vassdrag i Hardanger

Fiskeridirektoratet har pålagt Bremnes Seashore overvåkning og eventuelt uttak av rømt fisk i vassdrag i Hardanger i forbindelse med rømmingen fra anlegget på lokalitet Apalvikneset 21. juni i år.

19. juli 2017, Fiskeridirektoratet

Har du registrert båten din?

Som fritidsfisker må du registrere båten din i Småbåtregisteret hos Redningsselskapet eller i Skipsregistrene for å delta i fisket etter leppefisk.

18. juli 2017, Fiskeridirektoratet

3000 tonn torsk til distriktskvote

Nærings- og fiskeridepartementet har i dag sendt et forslag om å innføre en midlertidig distriktskvoteordning for kvoteårene 2018 og 2019 der det skal avsettes en distriktskvote på 3000 tonn torsk per år.

18. juli 2017, Nærings- og fiskeridepartementet