Siste nytt fra partnere

BarentsWatch samler inn nyheter fra våre partnerne om hav og kyst via deres RSS feeder 90 dager tilbake. Vi filtrerer litt for de etatene som har et større arbeidsområde enn hav og kyst.

Du kan abonnere på disse nyhetene via RSS.

Søviknes mottok PUD for Bauge og Njord Future

Olje- og energiminister Terje Søviknes mottok i dag plan for utbygging og drift (PUD) for oppgradering av Njord-feltet og for ny utbygging i Norskehavet, Bauge.

27. mars 2017, Olje- og energidepartementet

Mottok to utbyggingsplaner

Rettighetshaverne for Njord-feltet og det nærliggende Bauge-funnet i Norskehavet leverte i dag to PUD-er (Plan for utbygging og drift) til myndighetene.

27. mars 2017, Oljedirektoratet

Overvakinga av lakselus er i gang

Den årlege overvakinga av lakselus er no i startgropa. Også i år kan interesserte følgje med på korleis mengda lakseluslarvar endrar seg; Havforskingsinstituttet legg ut resultata frå lusemodellen ein gong i veka.

27. mars 2017, Havforskningsinstituttet

Avslår søknad om skadefelling av ulveflokk

Miljødirektoratet har avslått en søknad fra Trysil kommune om skadefelling av alle ulvene i Slettås-flokken. Ulvenes atferd vurderes ikke som unormal og en trussel mot mennesker, selv om dyrene i perioder har beveget seg ved gårdstun og i bebygde strøk.

24. mars 2017, Miljødirektoratet

Tale ved lansering av stortingsmelding om hav i utviklings- og utenrikspolitkkken

Utenriksdpartementet lanserte fredag 24. mars en stortingsmelding om hav i utenriks- og utviklingspolitikken - og deltok ved dåpen av forskningsfartøyet R/V Dr. Fridtjof Nansen. Her er utenriksministerens tale ved arrangementene.

24. mars 2017, Utenriksdepartementet

Utdrag frå olje- og energiminister Terje Søviknes sin kalender for veke 13

Statsministeren og statsrådane har normalt desse faste postane i vekeprogrammet: Regjeringskonferanse torsdag kl. 12.30 og statsråd på Slottet fredag kl. 11.00.

24. mars 2017, Olje- og energidepartementet

Første stortingsmelding om hav i utenriks- og utviklingspolitikken

– Regjeringen vil intensivere arbeidet for å fremme norske havinteresser. Vi vil gjøre bærekraftig bruk av havet til en global prioritet, sier utenriksminister Børge Brende. Det er første gang en norsk regjering legger frem en stortingsmelding om hav i utenriks- og utviklingspolitikken.

24. mars 2017, Utenriksdepartementet

"Dr. Fridtjof Nansen" er døypt

Like etter klokka 12 på fredag, døypte statsminister Erna Solberg det toppmoderne forskingsfartøyet «Dr. Fridtjof Nansen».Skipet går inn i Nansenprogrammet, som i meir enn 40 år har bidrege til havforsking og berekraftig fiskeriforvalting for land i Afrika og Asia. 

24. mars 2017, Havforskningsinstituttet

Drøftet situasjonen i maritim næring

Næringsminister Monica Mæland og fiskeriminister Per Sandberg møtte organisasjonene i skipsfartsnæringen torsdag 23. mars. Temaet var situasjonen i næringen og oppfølgingen av fartsområdeutvalget.

24. mars 2017, Nærings- og fiskeridepartementet