Universitetetssenteret på Svalbard (UNIS)

Universitetssenteret på Svalbard (UNIS) er verdens nordligste universitet og spesialiserer segt på arktisk forskning innen biologi, geologi, geofysikk og teknologi. UNIS tilbyr semester og kurs på bachelor-, master- og PhD-nivå. UNIS er Norges mest internasjonale utdanningsinstitusjon, med 50 prosent internasjonale studenter og forskere. All undervisning foregår på engelsk. 

UNIS er et statseid aksjeselskap hvor Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet og Universitetet i Tromsø er representert i styret.

Artikler fra Universitetetssenteret på Svalbard (UNIS)

Skyene i Arktis endres

Skyene i Arktis endres

Oppvarmingen av Arktis forandrer regionens skydekke. Det indikerer at nordområdene kan få mer ustabilt vær.

På plass i Framsenteret

På plass i Framsenteret

Etter nesten fire år i midlertidige lokaler er BarentsWatch igjen på plass som leietaker i Framsenteret i Tromsø.

RV Lance inne i isen nord for Svalbard. Foto: Paul Dodd/Norsk Polarinstitutt.

Deler data fra unikt forskningstokt

Etter å ha deltatt på forskningstoktet med ekspedisjonsfartøyet RV Lance i fjor, jobber nå et hundretalls forskere og teknikere fra flere norske og utenlandske institusjoner med sine funn.
Kartverkets eksisterende geodetiske jordobservatorium skal drives inntil det nye observatoriet er i full drift i 2018. Foto: Helge M. Markusson, Framsenteret.

Forskning på kanten av verden

Flere av BarentsWatch sine samarbeidspartnere har en betydelig aktivitet i og rundt Ny-Ålesund - verdens nordligste permanente bosetting.
Flere artikler fra Universitetetssenteret på Svalbard (UNIS)