Ny olje-app på ONS

Oljemessa ONS (Offshore Northern Seas) som åpnet tirsdag 28. august i Stavanger, samler rundt 50.000 besøkende fra over 100 land. En av årets nyheter, var en ny petroleums-app.
Det er mer enn 3 år siden artikkelen ble oppdatert

– App-en er tenkt for fagfolk i farten, forteller Bjørn Rasen, kommunikasjonsrådgiver i Oljedirektoratet.

Den nyutvikla app-en ble lansert av Oljedirektoratet sammen med Olje-og energidepartementet. Ved å laste ned app-en fra App Store, får du informasjon om felt, utvinningstillatelser, selskaper, produksjon og aktive letebrønner, rett inn på mobiltelefonen. Her legges det også ut nyheter fra både departement og direktorat. App-en har kartfunksjon som viser felt og aktive letebrønner, og en analysedel der du kan filtrere og sortere data.

App-en er først tilgjengelig for iPhone og iPad.

– I slutten av oktober planlegger vi å lansere versjoner også for Android- og Windows-telefoner, sier Rasen.

Felles myndighetsstand

Årets ONS har rundt 1350 utstillere. Oljedirektoratet deler en myndighetsstand sammen med Arbeidsdepartementet, Olje- og energidepartementet og Petroleumstilsynet. De som besøker messa, får med seg interessante effekter og gaver fra svært mange stands. En av de mest populære effektene, er Oljedirektoratets sokkelkart.

– Under forrige ONS delte vi ut 10.000 slike sokkelkart. I år deler vi ut et nytt og oppdatert sokkelkart, sier Rasen.

Sokkelartet, som heter «Den norske kontinentalsokkel», viser samtlige funn, tildelte områder og områder åpnet for leting per 20. juni 2012. Sokkelkartet er også tilgjengelig på Oljedirektoratets nettside.

Både utstilling, konferanse og fest

Årets ONS, som ble offisielt åpnet av Stavangers ordfører Christine Sagen Helgø og HM Kong Olav V tirsdag 28. august, varer til og med fredag 31. august.

Årets tema er «Confronting energy Paradoxes». Utstillingsdelen foregår ved Stavanger Forum på Tjensvoll, noen km vest for Stavanger sentrum. Messas konferansedel går parallelt, og tar opp spørsmål rundt energiparadoksene, som blant annet «Er grønn energi bedre enn ren energi?» og «Kan vi enes om en global energipolitikk eller vil vi se en energikrise?».

Konferansen samler en lang rekke myndighetspersoner og eksperter. I år spenner det fra olje- og energiminister Ola Borten Moe og chairman and chief executive officer i ConocoPhillips Ryan M. Lance, til Aslak Sira Myhre fra Litteraturhuset.

Oljemessa setter Stavanger på hodet. Det er fullt kjør for hoteller, drosjer og utesteder. Cirka 950 privatboliger er også leid ut for å huse alle de tilreisende.

Men messa er ikke bare alvor. Den har også en festivaldel. Rundt Vågen i sentrum serveres det mat og underholdning fra hele verden i paviljonger fra gjestebyer og firma. Kaizers orchestra skal ha konsert. Det arrangeres et fire km langt gateløp kalt Run for fun. Fredagen avsluttes ONS med et storslått fyrverkeri i sentrum.

Relevante lenker


Skrevet av Kjetil S. Grønnestad for BarentsWatch