Bølgevarsel: Kan det bli bedre?

Høye bølger kan være en utfordring for mange type fartøy. Illustrasjonsfoto: Kystverket.
Høye bølger kan være en utfordring for mange type fartøy. Illustrasjonsfoto: Kystverket.

For å utvikle et bedre bølge- og strømvarsel langs hele kysten trenger vi innspill fra brukere.

Det er mer enn 3 år siden artikkelen ble oppdatert

Sjekk Bølgevarselet før du legger ut på tur langs kysten, er oppfordringen fra oss og Kystverket. Nå vil vi ha tilbakemeldinger for å gjøre tjenesten bedre.

Derfor ber vi sjøfarende som bruker bølge- og strømvarslingstjenesten om å delta i en kort spørreundersøkelse, som inneholder ti spørsmål og tar bare noen minutter. 

Ta brukerundersøkelsen her

- Vi ønsker innspill fra sjøfarende, enten de er yrkesaktive eller fritidsbåtbrukere, om hvordan de opplever tjenesten i dag og hva de mener kan bli bedre. Tilbakemeldinger vil hjelpe oss med kvalitetssikring av arbeidet og gi oss en pekepinn på områder som bør prioriteres de neste årene, sier senioringeniør John Morten Klingsheim i Kystverket.

Siden mai 2017 har bølge- og strømvarslingstjenesten dekket farleder på hele norskekysten. Informasjonen som tjenesten gir skal gjøre det lettere og tryggere for sjøfarende å navigere i kystområder. Bølge- og strømvarslingstjenesten for norskekysten er stadig under utvikling for å gi best mulig varsel.

Et mål for Kystverket er at alle som skal ut på sjøen i sommer er godt kjent med bølgevarslene våre for å unngå uhell og ulykker.